titel
CENTRUM_DUURZAAM_RENOVEREN03
CENTRUM_DUURZAAM_RENOVEREN29

Home

02 mei

Centrum voor duurzaam Renoveren in Amersfoort. Bekijk de RTL 4 trailer

033Energie, Bouwmensen en Raab Karcher openen een centrum voor Duurzaam Renoveren in Amersfoort. Het moet de komende jaren een stevige impuls geven aan de grootschalige energetische renovatie van de bestaande bouw in Amersfoort.

Opening op 10 april jl.

Op 10 april openden Cees van Eijk, wethouder Duurzaamheid en Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland in Amersfoort het Centrum voor Duurzaam Renoveren. In het centrum krijgen woningeigenaren informatie over energiebesparende maatregelen zoals gevel-,vloer-en dakisolatie, zonnepanelen en warmteinstallaties. Men kan terecht voor een DHZ pakket tot en met een energieneutrale woning. De complete renovatieconcepten worden ontwikkeld door 033Energie of door grote landelijke bouwers waarmee samenwerking wordt gezocht. In de avonduren worden thema-avonden georganiseerd voor huiseigenaren op gebied van energieneutraal renoveren, levensloopbestendigheid van woningen, luchtkwaliteit etc. Uniek is dat het centrum tegelijkertijd cursussen en trainingen biedt voor bouwprofessionals. Zo ontstaat een mooie kruisbestuiving van kennis en kunde. 

 

Partners

Het centrum is opgezet door 033Energie, Bouwmensen en Raab Karcher.
033Energie is een Amersfoorts consortium bestaande uit de gemeente, bouwers, installateurs, Rabobank, Eneco, Hogeschool Utrecht, Perfectkeur en Energieambassade. Het doel van 033Energie is om de inwoners van Amersfoort te helpen hun woning energetisch te renoveren. Het 'Renovatiehuis' van Raab Karcher heeft een belangrijke plaats in het centrum. Het geeft op een speelse wijze inzicht in de energiebesparende maatregelen die in een specifieke woning mogelijk zijn, inclusief een indicatie van kosten en verwachte besparingen. Raab Karcher is marktleider in professionele bouwmaterialen en voert het duurzaamheidslabel Greenworks. Bouwmensen Amersfoort is hét opleidingsbedrijf in de regio voor jongeren in de bouw. Daarnaast biedt Bouwmensen een assortiment trainingen en cursussen voor bouwprofessionals. Het centrum voor Duurzaam renoveren is gevestigd in de locatie van Bouwmensen, Modemweg 3 te Amersfoort.
 

TV uitzending

In de 8-delige serie 'Ons Huis verdient het', besteedt RTL 4 ruim aandacht aan ons centrum en de realisatie van energieneutrale renovatieconcepten. De uitzending is zaterdag 10 mei om 16.00 uur.
 

Geinteresseerd in een bezoek?

Dat kan. Het centrum staat open voor (doel)groepen van buiten Amersfoort. Bijvoorbeeld voor een rondleiding, als vergaderlocatie of workshop. Vraag naar de mogelijkheden.
 
Herman Schotman
06-25067602


 


 

 

 Deel dit bericht via: