titel
herman-homepage
Judith

Home

27 aug

ProjectAtelier.119 as zondag 30 augustus 10.30 bij RTL 7

Aanstaande zondag zijn wij te zien bij het RTL 7 programma 'ondernemen doe je zo'. Dan laten wij zien hoe wij ons adviesbureau voor duurzame ontwikkeling samen vormgeven. Ieder vanuit onze eigen vakkennis en ervaring. Naast elkaar, soms alleen, maar altijd geinspireerd en betrokken. Jullie zijn van harte uitgenodigd om te kijken.
 

Even voorstellen

Herman. Ik ben een ervaren praktijkgerichte, resultaatgerichte projectleider gespecialiseerd in (keten)samenwerking, coalitievorming, communicatie en burgerparticipatie. De laatste jaren heb ik vooral expertise opgebouwd op gebied van klimaatverandering, waterberging en energiebesparing in de bestaande bouw. En .....soms een uitstapje naar de sportwereld. Ik opereer op het snijvlak van overheden (gemeenten, waterschappen, provincies), maatschappelijke organisaties en bedrijven. Momenteel initieer, ontwikkel en begeleid ik meerdere (bouw)coalities en regio's in Nederland die een grote opgave hebben op gebied van energieneutraal renoveren van de bestaande bouw. 

Judith. Mijn expertise ligt bij het interim management en coachen van teams op gebied van onderwijs, huiselijk geweld, vrouwenopvang en kraamzorg. Het liefst stap ik de werkvloer op als Chief Happiness Officer (CHO) en breng ik geluk op de werkvloer. Om dat te realiseren heb ik een methode ontwikkeld waarmee ik met inspirerende werkvormen bijdraag aan competentieontwikkeling, gedragsverandering, sfeer, eigenaarschap, netwerken en zingeving. Om binnen ProjectAtelier.119 de focus te leggen op CHO heb ik de website www.carrierestap119.nl ontwikkeld.

Samen ontwikkelen wij (burger)participatieprocessen op maat die we ook samen en met onze opdrachtgevers uitvoeren.

Combineren van werk en prive

Wij zijn naast zakenpartners ook 36 jaar samen getrouwd. Voor ons is een aantal jaren geleden een droom in vervulling gegaan toen we in ons huidige pand in Apeldoorn wonen en werken konden combineren. Ons kantoor is op de begane grond. Hier ontvangen wij opdrachtgevers en geven wij trainingen en coachsessies. Wij hebben ons woonappartement op de eerste etage en op de tweede verdieping logeren de kinderen en kleinkinderen. Dat is een grote luxe maar biedt tegelijktertijd de mogelijkheid om te delen. Onze opdrachtgevers en linkedin connecties kunnen gratis van ons kantoor gebruik maken als ze een keer in het midden van het land met connecties willen vergaderen of werken. Er hoort een balans te zijn tussen werk en prive. Wij zijn geen milieufreaks maar werken wel aan verduurzaming van ons pand. Wij telen ons eigen biologische fruit en kruiden en houden scharrelkippen (luister goed in de film). Het regenwater is afgekoppeld van het riool en vloeit over ons land. Maar wij zijn tegelijkertijd verstokte autrorijders dus de duurzame top 100 zullen wij niet halen. 

Is ondernemen topsport?

Dit is één van de vragen die ons in het programma worden gesteld. Eigenlijk wordt het meer als stelling gebracht. Het antwoord is simpel: "wij zijn niet van de 80-urige werkweek". Wij zijn er voor de opdrachtgever op het moment en op de plaats waar hij ons nodig heeft. Dat betekent wel dat we soms 's-avonds werken en in het weekeinde of dat we iets later thuis zijn omdat bedrijven graag aan het einde van de dag vergaderen. Wij compenseren dat de volgende ochtend of gaan wat langer met vakantie. De topsport zit 'm veel meer in het bijhouden van vakkennis, het volgen van maatschappelijke ontwikkelingen, visievorming en innovatiekracht. Nederland 'kantelt'. je ziet grote veranderingen op gebied van energievoorziening, zorg en communicatie. Steeds meer burgers gaan op die terreinen zelf de regie voeren. Een boeiende tijd! Wij gaan die ontwikkeling volgen en ondersteunen met inachtneming van de menselijke maat. Want duurzame ontwikkeling is mensenwerk.

Ook voor jezelf beginnen?

Je mag ons bellen voor tips.

Herman 06 25067602

Judith    06 46218289

 

 

 

 

 

 

Deel dit bericht via: