titel
default_Woning_Hunzestraat_7_Herman_Schotman_energieneutraal_renoveren
default_Centrum_Duurzaam_Renoveren_Herman_Schotman

Home

01 jul

RTL 4 biedt zendtijd voor energieneutrale woningprojecten

Om energieneutraal renoveren te promoten hebben we in Amersfoort meegedaan aan de succesvolle RTL 4 serie 'ons huis verdient het'. Er komt een nieuwe serie in het najaar van 2014. Meedoen met je energieneutrale woningproject? Dit is een uitgelezen kans!
 

Wijkproject energieneutraal wonen

Ik ben in Amersfoort projectleider van 033Energie. Dat is een breed consortium bestaande uit de gemeente Amersfoort, bouwers/installateurs, Rabobank, Hogeschool Utrecht  e.a. Doelstelling is een energieneutrale stad in 2030. Die ambitie krijgt inhoud door samen met huiseigenaren in co creatie te werken aan betaalbare, gezonde, comfortabele en energieneutrale woningconcepten. Het wijkproces in het Soesterkwartier is daarvan een goed voorbeeld. Toen we dan ook de kans kregen dat te laten zien in het RTL 4 programma 'ons huis verdient het', hebben we niet geaarzeld. Toevallig viel het ook nog samen met de opening van ons Centrum voor Duurzaam Renoveren in Amersfoort. Vanuit dat centrum worden in de toekomst de 033Energieneutrale concepten verkocht. Een mooie TV promotie van iets waar we hard aan hebben gewerkt en dat we graag met anderen delen.

Goede filmploeg

De opnames zijn gemaakt door Jolande Santbergen en Joska Zinkweg van zand &Zink Film en televisie (www zandenzink.nl). Jolanda en Joska zijn de groene filmmakers van Nederland en willen in het programma 'Ons huis verdient het' graag laten zien dat het kán, bestaande huizen te renoveren tot 'nul op de meter' woningen. Fijne ploeg om mee te werken, goed overleg vooraf, betrokken en ze houden zich aan afspraken. Er zijn kosten aan verbonden maar toch een echte aanrader!

Deelnemen aan nieuwe serie in het najaar?

In het najaar komt er een nieuwe serie. Uiteraard weer met de woon- slaapervaring van mensen die in een energieneutraal huis wonen of logeren. Dit keer nog spannender en met meer bekende Nederlanders. Als je ideeen hebt of mee wilt doen met je energieneutrale woningproject, mail dan met Joska en Jolanda via info@zinkenzand.nl, of bel 06 54738656.

 

vriendelijke groet,

ProjectAtelier.119
Herman Schotman
06-25067602
schotman@projectatelier119.nl

 

Deel dit bericht via: